עלים ללא תולעים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי היא כך: עד כמה שידוע לי כל ענין גוש קטיף לגבי העלים עד ליפני כמה שנים לא היה .מה היו עושים אז? האם היו אוכלים? או שהיתה פסיקה שאסור? ואם היתה פסיקה שצריך להכשיר העלים על-ידי השריה בסבון או מלח וכדומה . הרי שזה ידוע שלא מנקה ב-100 אחוז.ולעינין אחר. למה הרב לא משיב לי על שאלתי בענין הנידה? אני ממתין כבר המון זמן ולא יודע מה לעשות.

תשובה

שלום

איל עד ליצור עלים ללא תולעים, היו מקפידים לבדוק הייטב עם סבון .

 כיום שיש יצור ללא תולעים כמובן שצריך להקפיד לקנות אותו.

בקשר לשאלה עניתי למייל האישי וכנראה הוא יאנו מעודכן או שלא בדקת אותו.