תפילה וברכות

אישה ששכחה לומר יעלה ויבוא בשחרית, מה דינה?

  • א' אלול התשע"ז

שאלה

אישה ספרדייה ששכחה לומר יעלה ויבוא בתפילת שחרית צריכה לחזור ולהתפלל או שתתפלל מנחה? (רגילה להתפלל שחרית בכל יום). תודה

תשובה

שלום רב,

היא צריכה לחזור ולהתפלל שחרית. ומכל מקום היות שבנות ספרד חייבות להתפלל רק תפילה אחת ביום, לכן אם היא התפללה יותר מתפילה אחת ביום, ושכחה לומר יעלה ויבוא, טוב שתאמר לפני שהיא חוזרת להתפלל: אם אני חייבת להתפלל שנית, תהא תפילתי תפילת חובה, ואם אינני חייבת לחזור ולהתפלל, תהא תפילתי זאת תפילת נדבה.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן יח) וספר חזון עובדיה חנוכה (עמוד רפג).

בברכה,

הלל מאירס