משמעותו של פרק שירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי הסגולה ומה מיוחד בכל פסוק השייך לכל נברא? האם יש הסברים ומדרשים לכל פסוק בפרקי שירה מדוע הוא דוקא מיוחס לנברא מסוים בבריאה? הרי ברור שיש בהם סודות תמירים וקישור עולם התחתון לעולם העליון, לכן,האם יש לכם חוברת או מידע לגבי פירושים על כך כמו שיש לכם על שיר השירים/פ.אבות?

תשובה

שלום

אושרת ודאי שיש הסבר, וקודם נתבונן מה הפירוש שבעל חי או עץ שר שירה לקב"ה. וכי יש לו דעת או פה לשורר?

יש המפרשים שזה המלאך שממונה עליו , ויש מסבירים שהכוונה אותה מהות של הבעל חי והיעוד שלו בבריאה זה עצמו השירה המובטאת בפסוק, זאת אומרת השירה של נברא זה שירת חייו המהות והיעוד שלשמה נברא ומהות זו מגולמת בפסוק שבפרק שירה.

בחניות ספרי הקודש בודאי שניתן למצא ספר שמפרש את פרק שירה ומשמעותם של הפסוקים