גזל שעות עבודה

  • כ"ב אב התשע"ז

שאלה

שלום רב, אדם שהועסק ע"י חברת כוח אדם, והעביר דו"ח שעות לא מדויק (הוסיף לעצמו שעות), כעת רוצה להחזיר את הכסף שגזל. למי צריך להחזיר < לכוח האדם או לחברה הפרטית עצמה ששם עבד? הנ"ל אינו עובד יותר בחברה

תשובה

שלום וברכה

הגזל הוא בדרך כלל מהחברה המעסיקה ולא מחברת כוח האדם, אולם אין הגזל מסתכם רק בסכום שאת קיבלת כמשכורת כי החברה נאלצה לשלם יותר ממה שאת קיבלת וכמובן. על כן אציע לשלוח מכתב בעילום שם לחברה שעבדת בה עם הסכום שאת בוודאי חיבית ולבקש מהם סליחה על שאר הסכומים שאולי נגרם להם נזק עקב הטעויות בדו"ח.