נתינת צדקה לפני הדלקת נרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שבוע טוב ומבורך. יש לי מספר שאלות: 1.לפני הדלקת נרות בשבת,אני מפרישה צדקה לקופת צדקה של רבי מאיר בעל הנס,האם יש סכום מדוייק שעליי להפריש? 2.האם אני יכולה לקרוא פרקי אבות במהלך השבוע ולאו דווקא בשבת? 3.האם זה ניסיון שהקב"ה מעכב לי ילדים? 4.האם מותר לאישה בנידה לקרוא תהילים? יישר כח על האתר

תשובה

1. אין סכום קבוע, רק אם אין בדעתך לתת את הכסף למטרה שמצוינת על הקופה, כדאי שתצייני זאת בפה ( אפילו פעם אחת).

2.כן.

3.בהחלט, וחלילה לא להתיאש , אני אישית מכיר מקרים שנפקדו בילדים אחרי חמש עשרה שנה! וכמובן להתיעץ עם רופאים. 4.אין בעיה