מדוע החרדים מתנגדים ללשון העיברית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי מתייחסת : 1) מדוע היתה התנגדות מצד החרדים בקום המדינה ללשון העברית? הרי היה כאן קיבוץ גלויות מכל תפוצות ישראל, והשפה הזו יחסית משותפת לכולנו לעת עתה(אם לא לשון הקודש) כי לכל עדה יש את שפת המוצא שלה...א"כ זה פיתרון לגיבוש העם בינתיים עד ביאת משיח...האם יש עניין של איסור בשפה זו? 2)איך תוכלו להסביר את הגעת נטורי קרתא לאירן ותמיכתם בשונאי ישראל?...עליהם נא`:"למינים ולמלשינים..." , לא כן? אינני מבינה את כל תמונת המצב הזו...מה קורה פה? מה הבילבול הזה?

תשובה

1.כיום אין בעיה. בזמנו הדיבור בעברית סימל השתייכות לרעיונות הציונים ובריחה כביכול מהגלותיות.ולכן התנגדו לדיבור בעברית, בנוסף לכך שברגע שמצרפים מילים לשפה ומלבישים אותם על השפה הקיימת כבר- לשון הקודש, פוגעים ביחודיות של לשון הקודש והיותה שפה יחידה שיש משמעות לכל הגדרה של מילה ולכל אות שבכל מילה.

2.זה צריך לשאול אותם, הם חושבים שהם פועלים לטובת כלל ישראל, אך כמובן שזה טרוף מוחלט.