מצוות כיבוד אב ואם

  • ט"ו אב התשע"ז

שאלה

האם אני צריכה להתערב כאשר אחותי מנצלת את אמא שלי לשמור על ילדיה במשך עשרה ימים שהיא טסה לחול עם בעלה לצורך הנאה,כאשר אמי בת 75 ומצב בריאותה לא טוב סובלת מכאבים ואסור לה להתאמץ

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שאת צריכה להתערב ולסייע לאמא לשמור על הילדים. אולם להתערב בצרוה של התססה של האמא נגד האחות אין בה כל תועלת ורק תוסיף שנאת חינם ומחלוקת מיותרת.