מנהל הקהל בברכת כהנים

  • ט"ו אב התשע"ז

שאלה

שלום כבוד רב, בשיעור אחרון על מנהג הציבור בעת ברכת הכהנים אמר הרב כי יש לפרוש את הידיים ואף עם רווח בין האצבעות, כדי "לספוג" מקדושת הברכה מכל עבר. לא זוכרת מקור שציין הרב. כיום, שומעת גרסאות נוספות, דוגמת לא לפתוח ידיים כלל, לפתוח מעט, לשים ידיים על המצח. בקיצור - אנא הרב יעשה לנו סדר - ונשמח לקבל מקור על מנת לזכות גם אחרים. תודה רבה יישר כח על הכל

תשובה

שלום וברכה

המנהג הפשוט ברוב הקהילות לנהוג כמו שמוזכר בשולחן ערוך אורח חיים וז"ל השולחן ערוך בסימן קכח סעיף יב
מגביהים ידיהם כנגד כתפותיהם,  ומגביהים  יד ימנית קצת למעלה   מהשמאלית, ופושטים ידיהם  וחולקים אצבעותיהם ומכוונים לעשות  ה' אוירים: בין ב' אצבעות לב' אצבעות אויר אחד; ובין אצבע לגודל; ובין גודל לגודל.  ופורשים כפיהם, כדי שיהא תוך כפיהם כנגד הארץ ואחורי ידיהם כנגד השמים.

בהצלחה,