איזה חמץ מותר להשאיר במקום נסתר בפסח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב ברצוני לדעת איזה חמץ ניתן להשאיר לאחר מכירת החמץ במקום שאין אנו נוגעים בו תודה מראש אורה

תשובה

שלום

באופן עקרוני כל חמץ אפשר למכור ויהי מותר לאכול אותו לאחר פסח. אבל נהגו לא למכור חמץ ממש, אלא רק תערובות ודברים שחוששים בהם לחמץ(קיטניות לאשכנזים). אלא אם כן מדובר בדברים יקרים כמו וויסקי שאז מוכרים גם אותו.