סוגי בד"צ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום, לאחרונה, התחלתי להקפיד ולאכול מאכלים בעלי כשרות בד"צ. אשמח אם תענה לי על מספר שאלות: 1. האם כשרות מטעם הבד"צ היא שוות ערך לכשרות מהודרת של הרבנות או לאו? 2. ידוע, שישנם כמה סוגים של בד"צים ("החתם סופר", "העדה החרדית" וכו`). האם ישנם הבדלים ביניהם מבחינת חומרת הכשרות, או שכולם מקפידים באותה מידה, ומדובר בחברות שונות בלבד? 3. האם כל קבוצה בחברה החרדית, מסתפקת בהכשר של בד"צ ספציפי - או שמא כל הכשר של בד"צ, מכל סוג, הינו טוב עבורה? 5. אם התשובה לשאלה הקודמת חיובית, האם ישנו בד"צ, אשר מקובל על *כל* הקבוצות בחברה החרדית? האם ישנו בד"צ, שנחשב ליותר מהודר וקפדן מן האחרים? 7. לשאלה הכי חשובה (מבחינתי...). כאשר מגיעים למצב, שבו צריך לבחור בין לינה ואכילה בבית מלון בעל הכשר רגיל (של הרבנות), לצורך איחוד משפחה (שבה ההורים חילוניים+) שמנסה להשתקם מפרידה - לבין הקפדה על אכילת אוכל בהכשר בד"צ בלבד - מהי הבחירה הנכונה? תודה רבה לכבודו, ארז

תשובה

שלום

1. לא בכל הערים. ירושלים נחשב ככשרות טובה , שאר הערים צריך לברר בין בני המקום.

2.פחות או יותר אותו דבר.

3. יש כאלה שמקפידים על בד"ץ מסוים אבל לרוב זה לא משיקולי כשרות אלא משיקול שיוך קהילתי.

4.בד"ץ העדה החרדית מקובל על כולם.

5. לפחות מבשר להמנע.(לברר אם הירקות מחברה נקיה מתולעים)ואם זה שבת לברר מיהו המשגיח בפועל בשעת החימום של האוכל