מדוע יש צורך בכשרות מהודרת בעופות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב . בעלי לא מבין מדוע עוף חייב להיות גלאט חלק הוא כל הזמן שואל מה לא בסדר בכשרות של רבנות רגילה.ומה יעשו משפחות ברוכות ילדים כשעוף חלק עולה הרבה יותר.את התשובות שלי הוא לא מוכן לקבל.אולי אתה תצליח להסביר יותר טוב ממני תודה שרונה.

תשובה

שלום

הכשרות הרגילה. נועדה לתת את המינימום של כשרות . וכיון שכך הם מקילים בהרבה חומרות. וכאשר יש חשש להפסד מרובה של הבעל בית גם נוטים להקל. כמו כן המשגיחים מטעמם פחות מקפידים וכו. אני לא רוצה להרחיב כל כך בענין הרגיש הזה.

אבל בהחלט קשה מאד למי שמבין את משמעות הכשרות והחשיבות של זה , לסמוך על הכשרות הרגילה. מספיק שנאמר שגם בכשרויות המהודרות שעלות הון רב גם לבעל המפעל וגם לקונים וכו כל הזמן מתעוררים חששות ומשכללים את השיטה , אז ודאי בגוף שאין לו אנטרס כללי שיהיו בעיות.

משפחות ברוכות ילדים באמת ממעטים באכילת עוף במהלך השבוע ביודעם שחשיבות טהרת הנפש של ילדיהם גדולה ויקרה להם יותר מאכילת העוף. בברכה