איך מכפרים על לשון הרע?

  • כ"ד תמוז התשע"ז

שאלה

שלום וברכה! שמעתי שאם יוצא בלי כוונה שמדברים לשון הרע או שמדברים לשון הרע צריך לומר על אותו בן אדם דברים טובים כדי שיתכפר העונש על כך האם זה נכון? אם לא מה כן עושים בשביל לכפר זאת? תודה מראש ואשריכם ישראל!!

תשובה

שלום וברכה

אם יוצא לאדם לומר לשון הרע יש לתקן על ידי שאומרים למי שאמרו לו את הלשון הרע שהלשון הרע אינו נכון.