הזכרת שם ד` תוך כדי לימוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,אחי לומד לבר מצווה לעלייה בתורה את הפרשה שלו,אני יודע שלצורך לימוד אפשר ורצוי להזכיר את שם ד` ,אני יודע שגם לא אמורה להיות הגבלה כלשהי בלימוד הפסוקים אך אם הוא חוזר יותר מידי פעמים על פסוק שבו נמצא שם ד` והוא מזכיר את שם ד` ביחד עם הפסוק הרבה פעמים,יש בעייה בעניין הזה?אולי מצד שלא יבוא לידי רגילות להזכרת שם ד` ויבוא לטעות בעניינים אחרים?כשאומר ברוך ד` וכדומה?

תשובה

שלום מרדכי

באופו עקרוני אין כל בעיה. ביחוד בחזרה לקריאה החשש שהוא יתרגל לא לומר מפורש אם יחזור בלי לומר, וכשיבוא לקרוא בבר מצווה לא יאמר מפורש, ויתבזה מזה שיטעה אז ברבים.