מהו ההבדל בין הזוהר לקבלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבודו! 1. מה ההבדל בין הזוהר לקבלה? 2. באחת התשובות לשאלות, המלצת שלא להשתמש בספרי הזוהר של המכון של ברג מתל-אביב. מדוע? הרי יש הרבה אנשים שבאים גם ללמוד קבלה במכון שלו. מדוע הרבנים מתנגדים לכך? תודה מראש על תשובתך, אביב

תשובה

1. הזוהר. זה ספר היסוד בחוכמה הכללית שנקראת קבלה.

2.זה שבאים ללמוד אין בזה סיבה להתיר את השרץ. מעלליו מפורסמים וידועים בכל הנוגע להנהלות הכת שלו ושליטתו על האנשים בה. מעבר לכפירה הגמורה ובזיון התורה שהוא מלמד.