חלב נוכרי, איסור או רצוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב לכבוד הרב. אודה לך אם תוכל לענות לי על כמה שאלות: 1. ראיתי ספר זוהר שלצידו ישנו את התרגום בעברית של הזוהר,האם ניתן ללמוד זוהר עם התרגום.? 2.ראיתי גם באתר ובמקומות אחרים הסתייגות כלפי חובת הישמרות מחלב נוכרי. האם חלב נוכרי זה איסור או שרצוי (טוב) להימנע ממנו? 3.יש לסבתי עוזרת גויה בביתנו ולפעמים היא שואלת אותי מה זה המזוזה או מדוע אנו עושים דברים מסוימים (מנהגים דתיים) ואני עונה לה. האם מותר לי לענות לה או שזה יחשב כאילו לימדתי גוי תורה?(ואם זה שאלה על אלו-קים יחידי מותר לי לדבר על זה-הרי היא מחויבת בזה גם)? 4. לפעמים במפגשים משפחתיים, קרובות משפחה (מבוגרות) לוחצות לי יד או מנשקות אותי בלחי ולא נעים לי להגיד להם שאני לא נונע בנשים.מה לעשות? תודה רבה!

תשובה

1. באופן עקרוני כן. אך בזוהר בהוצאת המכון של ברג מתל אביב עדיף לא להשתמש.

2. בארץ ישראל קיבלו על עצמם יראי השם להמנע ולאסור חלב נוכרי.

3. מותר לענות כדי לסבר את אוזנה. אך לא צריך להכנס לפרטים אלא רק להשקיט את דעתה, כנו שאם אתה היית מתענין במנהגי אומה אחרת ממידת דרך ארץ לענות וליישב את דעתך. אך לא להכנס לפרטים יותר מדי שזה כבר אסור ללמד גוי תורה.

4. צריך להמנע. עצה: תשמור מרחק ברגעים הראשונים של המפגש, לאחר מכן כבר לא נהוג לקיים מגע פיזי לסמל קירבה.