שחרית למי שהתעורר מאוחר

  • י"ג תמוז התשע"ז

שאלה

לרב שלום, התעוררתי מאוחר יחסית, קרוב לסוף זמן קריאת שמע. אמרתי מודה אני, נטילת ידים, אשר יצר ונשמה שנתת בי, ברכות התורה, עוד ספקתי ברכות השחר ומייד עברתי לברכות קריאת שמע אפילו בלי תפילין כדי להספיק בזמן ואחרי זה העמידה. משם לא הייתי בטוח איך צריך להמשיך. מה סדר התפילה במקרה כזה? ואני יודע שברוך שאמר אומרי בלי שם ומלכות.

תשובה

שלום וברכה

להבא אין לעשות כך. כאשר קמים סמוך לזמן קריאת שמע יש לומר עד לאחר ברכות התורה ומיד לקרוא את שמע.

לאחר מכן יש להתפלל את כל התפילה על הסדר ללא כל דילוכ עם תפילין במניין ובלבד שתספיק להגיע לעמידה לפני סוף זמן תפילה.