האם מותר ללבוש בגד של אישה מפני הקור?

  • י"א תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב, מותר לגבר לשים בגדים של נשים מפני הקור?. לדוגמא קר ואני שם את הז'קט של אחותי. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לאיש ללבוש מעיל של אישה כדי להגן על עצמו מפני הקור (רק אם אין בנמצא מעיל של גבר).

מקורות: על פי דעת הב"ח והט"ז יורה דעה (סימן קפב סק"ד) שאין איסור "לא ילבש" כאשר עושה כן כדי להגן על עצמו מפני החמה או הצינה או הגשמים. ואמנם בספר יד הקטנה חלק ב' (דף רעט-רפ) האריך לחלוק על זה. אולם למעשה נוקטים להתיר וכאשר כתבו בשו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ב' (סימן סא ד"ה ובאם) ובשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק יורה דעה סימן יד אות ג-ו) ובשו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן נה ד"ה וגדולה) ובשו"ת שרגא המאיר חלק ז' (סימן קכד). וכן ראה בשו"ת נזר כהן חלק א' (חלק יורה דעה סימן ז).

בברכה,

הלל מאירס