מדוע אין ניסים גלויים בימינו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, מדוע כיום, בזמן שפל כזה ("דור העקב", "דור שכולו חייב"), אין ניסים גלויים כמו בסיפורי התנ"ך. ברור שכל המציאות, באשר היא, זה נס אחד גדול אך בכל זאת, כמו הדור של יציאת מצריים, שהגיעו לדרגת טומאה כמעט סופית ודווקא אז קראו כל הניסים, מדוע היום, בדור כ"כ חסר אמונה ו"שפל", אין לנו ניסים בעוצמה כזאת שיעוררו את כולם ואיש לא יוכל לברוח מהמציאות האלוקית? אם הקב"ה כ"כ אוהב אותנו, מדוע הוא לא עוזר לנו "לדעת" אותו יותר כדי שנגיע מוכנים יותר לימי המשיח...?? בתודה מראש

תשובה

גלות. הביאור בזה שאנו דור חלש שכל מה שחסר לו זה לראות. איננו עומדים בנסיונות הקשים של הדורות הקודמים שאפילו שראו עדיין ניצבו להם נסיונות קשים בעבודת השם.

היום הנסיון מסתכם בכך שאין גילוי של אמונה. ומזה כל שורש הנ]ילה ושאר הנסיונות. אך אדם שמאמין למרות זאת הרי הוא מחזיק בחבל שיציל אותו בטביעה בימים קשים אלה.