מדוע צריך לקיים מצוות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זה שהיהודים הם העם הנבחר אני יודע! מה שקשה לי זה למה צריך להיות דתי בכדיי לעשות את רצון האלוהים? הרי אלוהים רוצה שיהיה לנו כבוד אחד לשני הרי אומרים שעברות שבין אדם לחבירו אלוהים לא מוחל מה שמעיד על כל שאלוהים רוצה מאיתנו שלפניי כל הלימוד והדת נהיה בני אדם כלפיי השני ונכבד האחד את השני כיאות! ואת זה אין ל95% מאיתנו ולא נשכח שמחצית מהדור הוא כבר דתי.. אז למה צריך להיות דתי?

תשובה

שלום

 מצוות בין אדם לחברו הם חשובות מאד ומגלות על מידות האדם האם הם טובים או רעים. הקב"ה לא מכפר על כך כי צריך לרצות את חברו בו הוא פגע או עשק. אך אין לזה קשר למצוות שמחויב האדם כלפי בוראו. וכי הקב"ה פחות הוא מחברך? הוא ברא אותך וציווה אותך בחיובים אלו.

לטובתך אומנם אך עדיין חייב. מצוות אלו בנוסף לשכר עליהם מקדשות את האדם מזככות אותו ומכשירות את נפשו להנות מזיו השכינה בהגיעו לעולם העליון. אדם שלא קיים מצוות ולא עסק בלימוד התורה יחסר לו בנפשו את הכלים להכיל את השכר מעבר לכך שלא יהיה על מה לתת לו.