כיצד לכפר על עוונות

  • י"ג סיון התשע"ז

שאלה

שלום רב, ברצוני לדעת כיצד אני יכולה לכפר על עוון של 'הלבנת פני חברו ברבים' שלצערי הרב קרה הרבה מאוד במשפחתינו, בין האחיות, על בסיס קבוע? בנוסף, כיצד ניתן לכפר על עוון שקרה לפני מספר שנים (ברווקות) של יחסי אישות כאשר האישה בנידה ? וכמובן, כיצד ניתן לכפר על עוונות שונים שקרו במהלך החיים , שלעיתים כבר נשכחו מהראש מזמן או שאין יכולת לפייס אדם מסויים/להחזיר גזילה וכו' וכו'...? אומנם אני לא חזרתי בתשובה, אבל כן מעוניינת לכפר על עוונותיי ולבקש מחילה מבורא עולם. בנוסף, רציתי לדעת מה זה אומר פדיון נפש? ולמה זה טוב לעשות? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

1. לבקש מחילה אחד מהשני על כל הפגיעות מאז עד היום.

2. על הכל מועילה תשובה כולל על חטא קיום אישות ללא טבילה ברווקות שזה איסור נידה. הכפרה העיקרית היא להתחרט על העבר ולקבל בקבלה גמורה שלא לחטוא יותר מכאן ואילך בחטא זה לעולם ולהקפיד מאוד על שמירת טהרת הבית על כל הפרטים ההולכות

3. כל מה שנשכח יש להתפלל שה' יסלח לנו ויביא אותנו לדרך תיקון.

לא הבנתי כל כך מה כוונתך שלא חזרת בתשובה אבל את רוצה לתקן את העוונות הרי זוהי תשובה גמורה שלא חוטאים יותר ומתקנים את העוונות.

אשמח לסייע עוד.

בהצלחה,