מהו התיקון של האדם בגלגול הנוכחי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

באחת ההרצאות של הרב גיל גרשון הוא העלה את נושא תיקון הנשמה בגלגול הזה. הוא אמר שצריך לדעת את פרשת השבוע של תאריך הלידה שלנו ובפרשה עצמה אנו עשויים למצא רמז לגבי התיקון שלנו.ז"א מה אנו צריכים לעשות בכדי לבצע את המשימה שהוטלה עלינו בעולם הזה. הנושא מאוד מעניין אותי. ברצוני לדעת מהי פרשת השבוע של תאריך הלידה שלי ומה עליי לעשות. תאריל הלידה שלי הוא ח` אב תשכ"ט (23.7.1969)

תשובה

שלום

איני יודע למה בדיוק היתה כוונת הרב גיל טבעון שליט"א. אך ברור שהתיקון של האדם הוא מהדברים הנסתרים שרק קדושי עליון כדוגמאת האר"י הקדוש יכלו לדעת זאת על עצמם ועל אחרים.

אחת הסיבות שלא מגלים לאדם מהו תיקונו הוא כדי שלא יתרשל בשאר דברים ויתמקד רק בתיקונו הפרטי. אומנם מובא בספרים שאם אדם יתבונן באיזה חטא מסוים שיש לו משיכה חזקה אליו . ידע שבו מונח חלק מתיקונו ויתקן פגם זה .

גם כאשר אדם משלים את תפקידו האישי עדיין יש לו תפקידים נוספים צורך למשפחתו או תועלת לכלל הציבור ומאריכים את חייו בשביל כך. לכן איני חושב שישנה תועלת רבה בידיעת פרשת השבוע של יום הולדתך.

אך אם בכל אופן חשקה נפשך לדעת פשוט צריך למצוא לוח למאה שנה (קיים בחנויות הספרים ) ולעיין בתאריך.