עדיפות נתינת צדקה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרבה פעמים יוצא לנו לראות אנשים שמבקשים צדקה ככה סתם ברחוב וזה יכול לצאת לפעמים שאתה הולך ביום ולפחות 3 אנשים באים אליך עם בקשה כזו לקבלת צדקה.... ותמיד אומרים שכל יהודי שניגש אליך צריך לתת לו צדקה ולא שזה בעיה לתת 10 אג` או משהו כזה כדי לצאת ידי חובה אבל בכל זאת מעצבן אותי לראות שאנשים לא הולכים לעבוד ולא משנה במה בזמן שאחרים כן עובדים וצריכים לממן את אלו שלא עובדים ולכן רציתי לדעת מה עושים במקרים אלו?

תשובה

שלום

אכן תמיד כדאי להתרגל לתת אפילו סכום פעוט כיוון שאיננו יודעים בודאות מתי האדם המבקש הוא באמת נזקק או לא. וכן הדבר מכניס ומעורר בלב האדם את מידת הנתינה והרחמים וזה גם במקרה שהמבקש אינו מהוגן.

דבר נוסף שיכול גם להיות לימוד זכות על המבקש הוא: שינה בעיה נפשית לחלק מאנשים אלו הגורמת להם חוסר יכולת לעבוד ולהתפרנס. ועצם חוסר הבושה בבקשת מתנת חינם מאנשים גם היא נחשבת לבעיה ובמצב הזה כאשר הוא מבקש בפועל כעת הוא נזקק.