תפילה וברכות

ברכת המזון ותפילת 18

  • כ"ח אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב : יש לי מספר שאלות 1. היום ברכתי ברכת המזון ושמעתי את הילדה שישנה במיטה שהיא מתקשה לנשום ממש פחדתי ולא ידעתי מה לעשות כי אומרים שברכת המזון זה כמו תפילת 18 ושאפילו אם בא נחש אסור לזוז אז השאלה שלי היא מה אמורים לעשות אם יש חשש שמישהו נמצא בסכנה ... או כשיש תינוק קטן בבית ואני באמצע התפילה או הברכה? 2. בשבת בסעודה שלישית ידוע לי שמצווה לברך על היין אבל מהבית שלי (אשכנז) נהוג שאחרי שקיעה לא מברכים על הגפן השאלה שלי מה הטעם לכך והאם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים . 3. האם מותר לנקות שירותים עם חומר חזק כמו אקונומיקה למשל בשבת ? שאלנו רב ואמר שמותר אבל אני לא יודעת אם מבחינה כללית או בגלל הסיבות שפירטנו לו. תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

יש לגשת מיידית בכל ספק של סכנה. בין התפילה שמונה עשרה ובין ברכת המזון.

2. בהרבה מהקהילות נהגו לא לשתות יים בסעודה שלישית כלל ויש שנהגו לשתות לפני הסעודה ויש שנהגו לשתות אף באמצע סעודה וכל אחד יעשה כמנהגו.

3. בעת הצורך, מותר.