שאל את הרב - כללי

אם אדם נפטר בשבת, זה אומר שהוא צדיק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, נאמר לי שאדם שנפטר בשבת או בחג (למשל בפסח), הוא צדיק או אדם מיוחד. האם זה נכון? בתודה עבור התשובה.

תשובה

  • הכול תלוי רק במעשי האדם, בעולם הזה.

אמנם מובא בספרים שאדם הנפטר בשבת או בחג וכן ביום ששי אחר חצות היום, שאלו זמנים שמידת הרחמים שולטת, נפטר מתוך חסד וממידת הרחמים, ויש בזה כדי לגלות על מעלת הנפטר ושייכותו לימים הטובים ולחיי העולם הבא.

אך אין להסיק מזה, שכאשר אדם רשע גמור ח"ו נפטר בזמנים אלו, יוברר למפרע שהיה צדיק. יש כמובן הנפטרים גם בזמנים אלו מתוך מידת הדין, הדורשת להיפרע מרשעים, וזה גם חסד לעולם.

מעוניינים לקבל בחינם את מארז "המהפך" (4 ספרים)? הירשמו לניוזלטר שלנו וכנסו להגרלה. לפרטים לחצו כאן.