השבת אבדה האם להשתמש

  • כ"ה אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב מצאתי טלית לפני עשרה חודשים הכרזתי על השבת אבדה ולא חזרו אליי האם אני יכול להשתמש בטלית

תשובה

לכבוד השואל,

הכלל הוא באבידה שלא נדרשה, שיש לשום את שויה, לרשום על פנקס שישאר אצלך, שאתה תחזיר סכום זה למאבדו כשיבוא אליהו ויאמר לנו של מי היה, ומותר לך אח"כ להשתמש בציוד.

דרך השומה בחפצים משומשים הוא: לברר אצל שלושה אנשים המבינים במחירים של חפצים משומשים את המחיר הראוי לכל אחד מהחפצים ולרשום בפנקס תיאור כל הפריטים בצירוף מחירם.

וראיתי מי שכתב, שמסתבר שניתן גם לברר בחנות מחירם של חפצים אלו כחדשים ולרשום בפנקס סכומים אלו, שהם עולים בוודאות על מחירם האמיתי. ובכך תחסוך את הטרחא לברר אצל שלושה אנשים.

בברכה,

  רב נחום