נזקי שכנים

  • י"ח אייר התשע"ז

שאלה

אני גר בווילה בשכונת ווילות בלבד על פי החוק על כל שן להתרחק משכנו 3 מטר לאחר הקלה על פי חוזה הרכישה התחייבו כל הרוכשים לקחת מודד מסוים בשם ראובן אלסטר , ממלא מיותר לומר שאסור לקחת מודד אחר , שימקם את מיקום הבניין בתוך המגרש , בכדי שלא יהיה הבדל בין המודדים ולא יהיו טעויות , השכן שלי בנה לפני ולקח מודד אחר והמודד עשה טעות ומיקם לו את הבית במרחק של כמטר ועשרים מגבול החלקה כך שנוצר שהמרחק בין הבניינים 4.20 ס"מ אני התחלתי לבנות רק לאחר שהשכן גמר את השלד ולא היה ניתן לתקן את טעותו המועצה חייבה אותו לסגור את כל החלונות הגובלות עם הווילה שלי ורק לאחר מיכן נתנה לו טופס 4 בכדי לצמצם את הפגיעה בי , הודעתי לשכן שאני מתכוון לתבוע אותו על טעותו במרחקים כי עדיין יש הזק שמיעה והזיקים נוספים שזה לא שאלתי בשלב זה , השכן מכר את הבית ודייר חדש ניכנס במקומו , השכן שמכר את הבית התקין 2 מזגנים של 5 כוח סוס כל אחד על הקיר הבית שלו במקום המרחק של ה 1,20 מגבול החלקה בני לבנו , יצויין כי המזגן תופס מקום של כ 70 סמ' ,כך שנישאר שהמזגנים יושבים היום במרחק של כ 3.50 מטר מחלון חדר השנה שלי , אני נכנסתי לגור לפני מס' חודשים ורק בשבוע האחרון הפעיל השכן החדש את המזגנים והמזגן לא נותן לנו לישון מרוב עוצמת הרעש הטבעי שלו ,ובגלל היותו בתוך שטח סגור שמגביר את ההבל של הרעש ולא נותן לנו לישון ממש הפרעה בלתי נסבלת ולו לרגע פשוט לא ניתן לישון , פניתי לשכן החדש ובקשתי ממנו להעתיק את המזגנים על גג הבניין שלו , והוא טען שהוא לא התקין אותם וזה המוכר ועלי לפנות איליו אמרתי לשכן כי הוא ניכנס בנעליו של המוכר ועליו לסלק את הנזק יצוין כי הקונה החדש ידע על הבעיה של המחלוקת בני לבין השכן וידע כי אני עתיד לתבוע את הנזק בין המרחקים ללא שום קשר למזגנים שזו בעיה חדשה שהצטרפה לרשימת הנזקים הנגרמים לי עקב המרחק הצפוף בין הבניינים השאילה האם אני יכול לכפות על השכן החדש לסלק את המזגנים ולהעתיקם למקום אחר , או שעלי לפנות לשכן הישן , או לשניהם ביחד ,

תשובה

שלום וברכה

אם התביעה היא להזיז את המזגנים או את הקירות, התביעה צריכה להיות נגד שניהם יחד. נגד הקונה שיסכים לשינויים ונגד המוכר שיבצע אותם.

אם התביעה היא שלא להפעיל את המזגנים, ניתן לתבוע את הקונה בעצמו. אבל, עדיף את שניהם יחד.

בהצלחה,

בנימין שמאולי