האם מותר לגבר להיות בקשר עם אישה בהליכי גירושין?

  • ט"ו אייר התשע"ז

שאלה

היי.. אני בתהליך גירושין כבר שנה וחצי. אני אמורה להתגרש בעוד שבועיים. האם מותר לי להיות בקשר עם מישהו.. זהו ידיד מאוד ותיק שלי שפשוט חידשנו בינינו קשר. הקשר הוא טלפוני בלבד ללא קשר או עם מגע בינינו. עד שלא אתגרש לא יהיה בינינו דבר! האם זה מותר? תודה

תשובה

שלום רב,

כל עוד לא קיבלת את הגט אין לך להיות אפילו בקשר טלפוני עם שום גבר - משום שהדבר נחשב לפריצות להיות בקשר עם גבר זר בעודך אשת איש (יעויין להנצי"ב זצ"ל בספרו העמק דבר ספר דברים פרק כד פסוק ב, ובספר עלינו לשבח חלק ו' עמוד שסא, ובשו"ת אשר חנן חלק ג' סימן סז).

וגם אחרי קבלת הגט - מותר לך להיות בקשר איתו רק למטרת נישואין.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס