שידוך עם אדם שלא עשה ברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום רב אחותי יוצאת עם מישהו (חירש אילם) אשר לא עשה ברית מילה ואמא שלו אומרת שהיא יהודיה ויש לה סבא רב גדול מה הדין לגבי אותו בחור והאם אחותי צריכה להמשיך לצאת איתו

תשובה

שלום

בהחלט קודם כל צריך לברר את מידת יהדותו בלא כל קשר לברית, יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה גם אם לא עשה ברית, ניתן לבקש מהרבנות לברר את הדבר יש להם את הכלים והחוקיות לברר.

אם התברר שהוא באמת יהודי ודאי שצריך לעורר אותו על חשיבות עשיית הברית ועל ידי כך זוכה להכנס בברית אברהם ולהתאחד בברית השיכות עם שאר אחיו היהודים. מעלת הברית היא עצומה ביותר ואין שיעור להשפעה שלה על הנימול ועל דורותיו הבאים.