האם מותר לשאול איך אלוקים נוצר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לישאול איך אלוקים בא/נוצר? ילדים שואלים איך בנו לעולם,ואיך אבא ואמא באו, לנו מותר לישאול את אבינו שבשמים את אותה השאלה?

תשובה

קיימת על כך תשובה מורחבת באתר. בקצרה נאמר כאן שכל עוד לא מקבלים שקיימת מציאות רוחנית מעבר לחוקי הטבע ,וכן בתוך העולם הכפוף לחוקים אלו ניתן להקשות אם כן מי ברא את הבורא של הדבר,עד שחייבים להגיע למסקנה שיש משהו מעבר למציאות הגשמית שלא חייבת להיבראות ולא כפופה לחוקי טבע ומעבר להשגתנו ומימלא היא ירצה את הטבע. וכעת צריך לברר מהי ואולי יש כמה וכו. כל שאלה מותרת להשאל בתורה, אך הכל בתנאי שמטרתה לקבל תשובה ולא באה לקינטור גרידא.