כיסוי ראש לנשים- מה המקור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לשאול מה הסיבה לחובת כיסוי ראש לנשים נשואות. האם בגלל צניעות?האם בשביל שידעו כי היא נשואה? וכן מה הסיבה לכך שגברים מחוייבים תמיד ללכת עם כיפה? ומדוע גברים נשואים לא צריכים "סימן היכר"? בתודה...

תשובה

במצות התורה צריך לדעת כלל והוא: הטעמים אינם חלק מהציווי ,אלא מלשון טעימה שנותן טעם לאדם העושה את המצווה להרגיש קצת אחיזה במה שמקיים,אך עיקר המצווה וטעמה גבוהה מהבנתינו , וכל הטעמים שמביאים זהו קצה קטן של הטעם האלוקי בענין.

ולכן בענין זה ,אם התורה ציותה על כיסוי ראש אשה נשואה יש בזה טעמים עמוקים מעל הבנתינו, אנו תופסים את ענין הצניעות שגם זה יש במצווה, כיוון ששער האשה הוא דבר שמושך ליבו של הגבר גזרה התורה שעל אשה נשואה מוטלת חובה להוסיף בצניעותה (דבר שנועד לאשה עצמה לא פחות מלגבר)ולכסות שערה.

יש בכיוסוי ענין נוסף שמגלה על קדושת האשה, כיוון שנישאה היא מגיעה לשלמות יותר גבוהה בהרבה בחינות מבעלה, וכל דבר מקודש זוכה להתכסה בכסוי יותר . כיסוי ראש הגבר הוא מדרבנן משום יראת שמים, הוא לא מחויב מהתורה לכסות ראשו בין לפני הנשואין בין לאחריהם,