ע"י קיום מצוות אפשר להגיע לרמה רוחנית גבוהה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני שלוש שנים לאחר עשיתי תהליך שכלל כוש"ג מדיטציה התנזרות מחיי אישות ועוד .. והגעתי לרמה רוחנית מאוד גבוהה יכולתי לחוש מתי אנשים מגיעים מי מסתובב באיזה מעגלים מה הולך לקרות ועוד... לא הייתי יהודי מאמין באותה תקופה ואז באיזשהו שלב איבדתי את היכולת הזאת. היום אני שומר מצוות ועדדין לא הצלחתי להגיע לרמה הזאת למרות שע"י קיום מצוות אני אמור להגיע לזה מהר יותר. יש לכם דרך להגיע לזה מהר יותר אבל אל תובילו אותי לתריג מצוות כי בלי קשר אני משתדל לקיים אותם אני יודע שיש דרך נוספת להגיע להארה?

תשובה

איני יודע לתת הסבר לתפועות שאמרת,אך אומר את דעת היהדות בנושא: להיות יותר רוחני ,אין פרושו לדעת עתידות,להרגיש אנשים באים וכדומה,דבר שאין בו כל תועלת ואינו מעיד על רוחניות האדם כלל,להיות רוחני ביהדות זה להיות אדם יותר טוב שעושה פעולות טובות,

שבלשון התורה נקראים מצוה,לתקן את מידותיו הגשמיים,ולעשות את רצון בוראו בשלמות,היהדות בשונה מהדת הנוצרית ,אינה מתנגדת לגשמיות,ואינה מצווה על פרישה מחיי אישות או מאכילה,זהו גם כן בריאה ורצון הבורא בדיוק כמו הפועלות הרוחניות,

תפקיד האדם לקדש את החומר הגשמי ,ולגלות בתוך אותם פעולות גשמיות את קדושתם ,וזה כאשר מטרת עשייתם תיהיה גבוהה יותר,למען עשיית רצון הבורא,ולא רק סיפוק תאות האדם האישית יש בזה הרבה דרגות וכל אדם צריך להתקדם לפי מעלתו הרוחנית. זוהי רוחניות אמיתית והארה אמיתית אשר בכוחה לשנות את האדם והפוך את החומר שלו לזך יותר.