קבלת התורה, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפי הבנתי השי"ת נתן את התורה בהר סיני למשה רבנו בנוכחות המוני יהודים, שאלתי הראשונה. לפי הבנתי כשמשה קיבל את התורה וירד מהר סיני ראה את בני ישראל חוטאים כשהם מתפללים לה` אחרים, אז משה קיבל לבד את התורה והן חיכו לו או שהם נכחו שם, ואם נכחו שם הם ראו את ה` נותן למשה את 5 הספרים הראשונים או לא אני ממש מבולבלת. שאלתי השניה : אם השי"ת כתב את התורה ונתן למשה בהר סיני למה כתב : "בראשית ברא ה` את השמיים ואת הארץ" ולא : בראשית בראתי את השמיים ואת הארץ... מי בעצם מדבר אלינו שאנחנו קוראים את התורה

תשובה

1.את עשרת הדיברות אמר הקב"ה לפני כל כלל ישראל,לאחר מכן משה נצטווה לעלות לארבעים יום וליל ולרדת עם התורה כתובה על הלוחות ,לוחות ראשונות נשתברו ,ומשה עולה לעוד ארבעים יום ומוריד את לוחות שניות (ישנם עוד ארבעים יום באמצע אך זה לא המקום זמן מתן לוחות שניות יום כיפור

2.התורה נכתבה בלשון נסתר מהרבה טעמים,באופן עקרוני הסיבה הפשוטה משה כתב אותה על פי ציווי ה והוא המספר