שאל את הרב - כללי

גאווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה חשובה אני להתחזק בתיקון בענווה וכו אבל איך אני אוכל להיות ענווה אם אני יודעת שלאחרים אין את זה וגם להעריך את עצמי

תשובה

שלום וברכה

חובה לדעת את מעלותיך ואת כשרונותיך הברוכים, אולם אין זה אמרו להביא לגאווה כי הכול מתנת ה´.

וכאשר את רואה את כשרונותיך ואת מחשבת עד כמה את אולי לא מנצלת את הכוחות שלך, דבר זה יביא לך את האיזון הנכון ואת תחושת הרצון להגיע רחוק יותר, וללא גאווה.

בהצלחה - בנימין שמואלי