ישיבה באוטובוס

  • כ"ו שבט התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אשמח מאוד אם תענה לי על שאלה זו: ישבתי באוטובוס קטן בן 20-30 מקומות ישיבה, היה שורה של 3 כיסאות ישבו שם שני בנות מבוגרות, נכנס לאוטובוס אברך קצת מבוגר ולא היה מקום לשבת, האם הייתי צריכה לפנות מקומי משום כבוד, למרות שאני יודעת שאינו ישב לי במקום מחמת צניעות? תודה רבה, מעין .ד.

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לעמוד לפני גיל 60/70.

אולם אם היית יכולה ללכת ליד שני הבנות ולשחר מקום לגבר היה ראוי מאוד לעשות זאת.

בהצלחה,