שאל את הרב - כללי

תינוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום ... לפני שנה עברתי הפסקת הריון בשבוע 36 עקב מיקרוצפליה(היקף ראש קטן לתינוק)הראש לא התפתח ...כול יום שעובר כואב לי על מה שעשיתי ואני מביאה חרטה וכאב על כך....לקחתי על עצמי לא לעשות זאת גם אם עוד הפעם יקרה דבר כזה.!ברוך השם בורא עולם זיכה אותי בהריון נוסף ובחודש שביעי עוד הפעם גילו את הבעיה הזאת אני ובעלי מאוד התחזקנו מאוד שומרי שבת ומצוות והחלטנו להמשיך בהריון התיעצנו עם רבי דוד והוא אמר לבעלי שהראש נקי והילד בריא גם קיבלתי ברכה מהרב בצרי ועוד צדיקים גדולים. אני עכשיו בשבוע 35 והיתי בבדיקה היום הרופאים אומרים שהראש ממש קטן והילד הזה כנראה יהיה בעל מום אני ממש בדיכאון קשה לי המחשבה שיהיה לי ילד כזה אבל מצצד שני אני שלמה עם החלטתי להמשיך תהריון הזה ויהי מה בבקשה ממך האם תוכל לתת לי עצות לחיזוק אני ובעלי במצב נפשי מאוד לא טוב... הלואי והקדוש ברוך הוא יעשה נס ויראה לכול הרופאים שהילד הזה בריא ושלם בכול אבריו....!!!

תשובה

שלום וברכה

ואל תדאגי כלל.

הניסיון שלכם כעת הוא לעמוד בהחלטתכם שלא להפסיק את ההריון ובכך תתקני את חטא העבר ותהיו ראויים להביא ילד בריא לעולם.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי