שאל את הרב - כללי

איך בדיוק חוזרים בתשובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי שאלה בקשר לחזרה בתשובה. אני שומעת על שיחות מרתקות של אנשים שחזרו בתשובה,בשיחות של רבנים שצריך לחזור בתשובה וכ"ו. השאלה היא, איך בדיוק חוזרים בתשובה? אני רוצה,אבל מה עושים? מה אומר המושג לחזור בתשובה? תודה רבה! ושבת שלום! :]

תשובה

שלום וברכה

התשובה היא החזרה של הנשמה למקומה ולטהרתה והיא באמצעות קבלת עול מלכות שמיים וקבלה לציית לכל מצוות ה´ אשר ציוונו.

וכאשר את מקבלת על עצמך את עול מלכות שמיים את כבר נחשבת כצדיקה גמורה למרות שאינך יודעת מה הם צוויי ה´ , וקבלה זו היא כדוגמת בני ישראל במדבר לפני קבלת התורה שאמרו נעשה ונשמע, דהיינו נעשה את כל מה שנשמע מאת ה´.

דבר זה הוא בבחינת מסירות נפש, מאחר וכאשר האדם ללא יודע מה יצוו עליו ומוכן כבר לקבל על עצמו הכול, הדבר מראה שהוא לא יירתע מכל קושי וכל מה שבוראו יצווה עליו יעשה ללא שאלות.

וכאשר קיבלת על עצמך כנ"ל עלייך ללמוד את רצון ה´ ואת ציוויו אילייך, ולקיים את אשר את לומדת.

ראשית מומלץ ביותר לקבל על עצמך שמירת שבת כהלכתה ונטילת ידיים בבוקר דברים שורשיים אלו יסייעו בידך מאוד להתקדם בהדרגה בכל מצוות ה´.

ולאחר מכן מומלץ ללמוד בכל יום מספר הלכות בספר קיצור שולחן ערוך, {מהדורה מקוונת ראי P>ולמדי בכל יום מעט הלכות והשתדלי לקיים את כל הנמלד ובכך תזככי לנהוג כרצון ה´ בכל הפרטים והדקדוקים.

מומלץ מאוד ללמוד את ההלכות בחבורתא טלפונית, באם רצונך בכך שלחי לי מספר טלפון ואשמח לצרף לך חברותא ללימוד.

לקבלת כוחות לצאת לדרך זו, מומלץ ביותר ללכת לסמינר יהדות ששם תלמדי את יסודות היהדות בצורה ברורה, דבר שייתן לך כוחות נפש ותעצומות ללכת בדרך ה´.

אשמח לסייע בידך - בהערכה - בנימין שמואלי