בישול ע"י אמא גויה שהבן יתגייר

  • י"ט חשון התשע"ז

שאלה

בעלי התגייר וכשאנו באים לבית הוריו אימו רוצה לכבד אותנו ,במאכלים שהכינה. יש לציין שכאשר בעלי עבר את התהליך האמא מאד תמכה בו,ואף בקיאה בכל ההלכות של הכשרות,בשר וחלב,היא מקפידה תמיד להגיש לנו הכל בכלי זכוכית שעברו טבילה או חד"פ .היא בודקת את ההכשרים ואף מתייעצת איתנו לגבי כל שאלה הלכתית שמתעוררת אצלה. האם מותר לנו לאכול ממה שהיא מגישה לנו,הרי זה בישול נוכרי אולם מצד שני אני יודעת בוודאות ממה מורכבים המאכלים והרי כל העניין של בישול נוכרי זה מפני שאיננו יודעים מה יש בתבשיל או חוששים שהכניס שם משהו לא כשר.. מצד שני ישנם מוצרים שנעשים ע"י נוכרי ובגלל שרכיביהם הם ספציפיים(מותרים) וידועים לכל מותר לקנות מהם כמו ווסקי(מחברות מסויימות) קפה,תה,בירה.

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול את בישוליה ואמרח והיא מכבדת את הדת היהודית יש לבקש ממנה שהיא תכין את המאכלים רק לאחר שאתם מדליקים את האש.

דברים של גוי שאינם מבושלים מותרים כגון ויסקי וקפה וכו'.

דברים שניתן לאכול ללא בישול כמו ירקות וכדו' מותר לאכול גם אם התבשלו על ידי נכרי.