האם לשון הרע שאמרתי מתוך צער על יהודים לא שומרי שבת נחשב ללשון הרע ונלקחו מצוותי?

  • י"ב חשון התשע"ז

שאלה

אני, ישתבח שמו, מספר שנים בתשובה מגיל פחות או יותר 14. (כיום אני כמעט בת 22). חשוב לי לציין זאת כי השתדלתי למצוותי המון והתייסרתי הרבה בשבילן. (לא נולדתי לבית דתי). התחתנתי לפני שנה וקצת ומשפחתו של בעלי מאוד ציערה אותי (הם אינם שומרי מצוות). בנוסף, גם בעלי ציער אותי לצערי (לא לשם לשון הרע, אני פשוט רוצה להסביר את העניין לעומקו). כל הצער הזה התחיל לפני החתונה וליווה אותי המון וחלקו גם נמשך במעשיהם. מתוך הצער (!), ולא מתוך רצון לפרסם לשון הרע, "ליכלכתי" על משפחתו בכלל ועל חלקם בפרט באוזני בעלי ומשפחתי המצומצמת ברגעים של דמעות והתפרצות. במשך ימים אני חושבת על זה וחרדה ובוכה שאולי נלקחו לי כל מצוותי ואפילו קיבלתי חטאים נוראיים שלא עשיתי... (נשים שאינן צנועות, חוסר בשמירת שבת, חגים ומצוות בכלל). מחשבה זו, שאיענש על מה שלא עשיתי ואף אחר יהנה ממצוות שלא מגיעות לו גורמת לי לרצות לכפור ולחזור בשאלה. אשמח בבקשה רבהה לקבל תשובה כנה האם נלקחו לי מצוותי וקיבלתי עוונות ובמידה ונלקחו לי כיצד אוכל לתקן דבר כזה??? (אני לא חושבת שהם יתרצו אם אבקש סליחה!) בכבוד רב ותודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

שום מצוה לא נלקחה ממך, אין לך כל עוון.