טבילה של גיורת בפני בית הדין

  • י"ב חשון התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול האם באמת אחרי שאישה מסיימת גיור וצריכה לטבול במקווה טהרה היא עושה זאת מול רבנים? אם זה נכון אז איך זה מסתדר עם ההלכה היהודית? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

עצם הטבילה של הבאה להתגייר חייבת להיות בפני שלושה דיינים, וכאשר מפורש בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רסח סעיף ב).

ולכן במקוואות שלנו שהמים צלולים ונקיים, ויש חשש שיהיה גופה נראה בתוך המים, תוכל לטבול בפני בית הדין ע"י פריסת יריעה על פני המים, ואין נראה מתוכה אלא ראשה, על ידי חלל ונקב באמצע היריעה, ותרכין הראש במים בפניהם, והדיינים יצאו לחוץ מיד.

וכן אפשר להתיר לאישה הבאה להתגייר לטבול בחלוק רחב. אבל אין להקל כלל לטבול שלא בפני בית הדין (שו"ת יביע אומר חלק א' חלק יורה דעה סימן יט. וכן ראה בשו"ת ושב ורפא חלק ג' סימן קס).

בברכה,

הלל מאירס