שאל את הרב - כללי

מדוע תלמידי ישיבות לא יוצאים לרחובות וצועקים שצריך לבוא משיח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם כל הפואנטה זה משיח שצריך להתגלות סופסופ אז למה לא יוצאים כל תלמידי הישיבות לרחובות (בהוראת רבנים) וכל יום מנסים לעורר כל יהודי ! קצת צבוע לדעתי שבמקום לעורר את כל העם וללכת מבית לבית וברחובות להציף את כולם בידיעה שהוא צריך להגיע שהריי זה הכי חשוב התלמידים והרבנים יושבים ולומדים ויש כאלו שמחכים שיגיעו אליהם! והריי ידוע שאם עם ישראל מאוחד אף אחד לא יכול עליו...אז אולי עדיף במקום כל היום לשבת וללמוד תורה ולהגיד ...אלה החילונים יקבלו בראש....במקום זה לצאת לרחובות ולהציף את כל הערים בפליירים ודוכנים להנחת תפילין....ולנסות לעורר כל אחד ואחת...יש מצווה גדולה מזאת?לאחד את העם שיכירו בבורא עולם ושהמשיח צריך להתגלות? צביעות לא להגיד משיח בא וזהו...

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שאם נצא אנחנו ברחובות, אף אחד לא יקבל מאיתנו ולא ישמע בקולנו, רק אנחנו נרד ונתקלקל, להתפתות ולהיגרר אחרי הרחוב, ולכך עדיף יותר לישב בבית המדרש, ללמוד תורה ולהתפלל, וזו השפעה היותר טובה על כל העם והעולם כולו, ולקרב גאולתנו בב"א.

ברכה והצלחה;

יעקב משה