מדוע היהדות נקבעת ע"פ האמא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אמרו לי שהתשובה לזה זה בגלל החזקה שאמא יש אחת ואבות הרבה אבל... בדורינו אפשר לדעת בודאות מי האבא.... לכן לא קיימת בעיה ... או שיש תשובה שמסבירה להמ רק האמא תקבע אם אתה יהודיי אשמח לקבל תשובה מקיפה כולל אתרי אנטרנט ספרים גמרא וכו`... שתסביר לי מדוע יהודי נקבע רק ע"פ האמא... תודה לכם.. אתם עושים עבודה מעולה....

תשובה

שלום וברכה

כי כך גזר הבורא בתורתו שאין נשמה יהודית נמסרת אלא לנולד מאמא יהודית, ומי כנותן הנשמות יודע היכן הוא מכניס נשמה יהודית.

בברכה - בנימין שמואלי