שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי ה נביאים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד איך אנחנו יכולים לדעת שהנביאים אכן קיבלו באמת נבואה ולא חס ושלום המציאו מעצמיהם הייתי שמח לקבל הוכחה לאמיתיות הנביאים שכל הנבואות נאמרו ברוח הקודש למשל כמו שבתורה רשום על הדג עם הקשקשים שברור שדבר זה לא היה יכול ליתגלות ע"י אדם רגיל אלא מוכרח שבורא עולם גילה למשה רבנו כמו כן בעוד דתות היו נביאים במה הנביאים שלנו שונים משלהם ז"א איך אנחנו בטוחים שהנבואות שלנו הם אמת ושלהם לא איזה הוכחה יש לכך שהנבואות הם כולם אמת נ.ב. התורה ברורה לי שהיא אמת לאמיתה מכיוון שהיא ניתנה במעמד הר סיני לעיני כל העולם ואנו חוגגים את שלושת הרגלים כדי לזכור את יציאת מצריים שבסופה קיבלנו את התורה אך בנביאים זה לא כך כי אין עדות של מס` רב של אנשים והייתי רוצה הכוחות מספקות שהנביאים נאמרו בנבואה אמיתית

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שהנביאים נבאו הרבה נבואות שהתקיימו, וכמו בנביא ישעיהו המתנבא על מפלת אשור, וירמיהו הנביא על החורבן.
הכול התממש בדיוק.
גם חוללו הנביאים מופתים נוראים, וכמו באליהו, ותלמידו הוא אלישע, שעשו פלאים, דוגמת תחיית מתים ועוד.
אך בנביאי הדתות השונות של עבודה זרה, נביאי שקר היו, ונבואותיהם לא התקיימו, ולא יכלו לפעול ישועות כלל.

ברכה והצלחה;

יעקב משה