שאל את הרב - כללי

כיצד לבחור שידוך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לישאול, מדוע משה רבנו התחתן עם גיורת? הרי הוא צדיק, ברור לי שציפורה הייתה צדקת, אבל אני מנסה להבין את העומק שבדבר. שאלה בקשר אלי,למרות שאני ניראה חרדי אני יודע על עצמי שיש לי הרבה עברות אפילו יותר מאדם שרחוק מתורה ומיצוות, ויש לי הרבה מאוד מה לתקן, יכול ליהיות שלא יספיקו לי אפילו 10 גילגולים, השאלה היא האם אני יכול להישתדך עם בחורה חרדית, או דתיה? האם אני לא עושק אותה או מרמה? עד כמה היא צריכה לדעת על תאוותי ומעשי הרעים? בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

כי ידע שהוא בת זוגתו, וכמבואר בהרחבה בספרי המקובלים בסוד ציפורה ומשה.

כל העבירות מתוקנות בתשובה שלימה, ולאחר התשובה אין זוכרים לך כלום, ואם הינך זוכה לתשובה שלימה מאהבת ה` הרי כל עוונותיך נהפכים לזכויות, ולכן אם כיום הינך מאוזן והינך שולט ביצריך ואתה יכול לישא אשה ולהתנהג ביראת שמים, הרי אין לך לספר את כל יצריך וחטאיך, והינך יכול להינשא לכל בחורה חרדית.

בברכה - בנימין שמואלי