שאל את הרב - כללי

אכילת חזיר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמעתי בהרצאה ממישהי דתייה (מורה ומרצה בתפקידה) שכשאדם אוכל בשר חזיר, למעשה הוא מקבל לאופיו חלק מהתכונות של החזיר. רצית לדעת האם זה נכון ומה ההגיון בכך? שהרי אנו אוכלים חיות נוספות והאם גם מהם אנו מקבלים תכונות? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

האוכל נהפך לחלק מאתנו ומדמינו ועל כן כל מאכל שאסור באכילה גורם לטמטום הלב מאחר והטומאה נהפכת לחלק מהדם שלך.

בהמות טהורות לא גורמות לנו להתבהמות.

בברכה - בנימין שמואלי