שאל את הרב - כללי

השכנת שלום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לדעת מי היה זה שבזמן סכסוך בין שני אנשים על מנת להשכין שלום בניהם היה דואג לספר לכל אחד בנפרד דברים טובים על השני ועקב כך היו משלימים בברכה ותודה

תשובה

שלום וברכה

זוהי מידתו של אהרן הכהן עליו השלום כמבואר במדרש

ר´ מאיר אומר מה תלמוד לומר ורבים השיב מעון מלמד שהיה אהרן מהלך אם פגע בו אדם רע או רשע נתן לו שאלת שלום, למחר בקש אותו האיש לילך ולעבור עבירה, אמר אוי לי איך אשא עיני ואראה את אהרן בושתי ממנו שנתן לי שלום, נמצא אותו האיש נמנע מלילך לעובור עבירה, וכן שני בני אדם שעשו מריבה זה עם זה הולך אהרן ויושב לו אצל אחד מהם ואומר לו ראה בני חברך מהו עושה מטרף לבו מחנק עצמו תולש בשערו ואומר אוי לי איך אשא עיני בחברי בושתי ממנו שאני הוא שסרחתי עליו, והיה יושב אצלו עד שהיה מוציא כל קנאה שיש בלבו, שוב הולך אצל חברו ועושה לו כך, וכשפגעו זה בזה גפפוו וחבקו זה לזה, שנאמר ויבכו את אהרן שלושים יום כל בית ישראל:

בברכה - בנימין שמואלי