מס" שאלות<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. ברצוני לשאול את כבוד הרב מס" שאלות בנושאים שונים א.מה מברכים על קורנפלקס כריות יש אומרים ´שהכל´ ויש אומרים ´מזונות´ על גבי האריזה כתובה ב.מזונות אך הוא נעשה מקמח תירס שקראתי באיזה מקום שצריך לברך שהכל.מה נפסק? ב.אני בחורה שנוהגת ללכת לבכנ´ס בערב שבת באותו בית כנסת דוד שלי הש´צ זאת אומרת שגם אבי ואחי וכל שאר בני משפחתי מתפללים שם,ושמעתי מרב גדול וחשוב בישראל שש´צ צריך להיות במעלה של המעלות ואסור שתיהיה לו טלויזה בבית כי כך הוא הופך למקטרג על הציבור במקום הסנגור.וכפי הידוע לי שאכן יש לו טלויזה בבית מה לעשות?ללכת לבכנ´ס או להתפלל בבית?יש לציין שע´י תפילה בבכנ´ס עם שירה זה עוזר לי לקבלת תוספת הקדושהה בשבת ג.אני נוהגת מידי פעם לעשות ביביסיטר לילדים שהוריהם אינם שומרי תורה ומצוות ויכול להיות שבזמן הזה הם יוצאים למקומות שלא ע´פ רוח התורה (לא ודאי),האם אני מסייעת בידי עוברי עבירה כי יכול להיות שאם אני יסרב הם לא ילכו למקומות הללו ויכול להיות שהם ימצאו מחליפה,ויש לציין שאני מאוד זקוקה לכסף הזה. תודה מראש על כל הסבלנות הזו שהרב מגלה כלפינו וסליחה על אריכות הדברים.

תשובה

שלום וברכה

לכריות יש גם קמח חיטה שניתן להטעים את המאכל ועל כן ברכתו מזונות.

ב. אין לומר על יהודי בן זמנינו שמתאמץ והולך לבית הכנסת שהופך לקטיגור.

בוודאי עדיף ללכת לבית הכנסת.

ג. אין איסור בדבר, ואין לך לברר לאן הם הולכים.

בברכה - בנימין שמואלי