הרדמה בברית מילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב, האם מותר לבצע הרדמה לתינוק הבא בברית מילה? ומה קורה אם תינוק נימול עם הרדמה? וגם מבחינה דתית, האם יש על כך עונש במידה והורים החליטו לבצע מילה עם הרדמה? בכבוד רב ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את דברי שו"ת האגרות משה חלק ד´ סימן מ´

ידע נא  שמה שאין עושין תרדמה לתינוק הוא משום שלא טוב כלל סמי התרדמה לתינוקות, ואף לא לגדולים. אך לגדולים נותנים סמי תרדמה מפני רצונם, שעדיפא להו עשיית התרדמה מהצער הגדול שיהיה לו לחתוך בשרו בלא תרדמה. אבל לקטנים עושים כפי היותר עדיף להם לבריאותם. ואף כשיש צורך לקטן כזה, דצריכים לעשות איזה ניתוח שיש לחוש שיבכה בקול גדול שיטריד בזה את הרופא שיוכל להתעלם עי"ז במלאכתו בעשיית הניתוח, צריכין ליתן סמי תרדמה. אבל בלא זה אין נותנין סמי תרדמה, שאין זה דבר טוב לרפואת האדם. ולכן אין נותנים סמי תרדמה לעשיית מילה דקטן. ולא מצד שיש איזה חששות בדין לקיום המצוה, ואף לא לסודות המצוה, כשלא ידעינן משום תקלה ומשום חשש. דעיקר דבר המצוה ואף הסודות ידועים לחכמי הדור.

בברכה - בנימין שמואלי