תפילה וברכות

סדר תפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, סליחה על הבורות אך מאוד חשוב לי לדעת כדי שאוכל לקיים מצווה של תפילה , איך בדיוק מקיימים תפילת מנחה/ערבית, מתי עומדים, מתי יושבים, מתי יש לצעוד שלושה צעדים אחורה ומתי לחזור חזרה?

תשובה

שלום וברכה

צריך לכרוע ולהשתחוות ד` פעמים בש"ע. בתחלת ברכה ראשונה ובסופה, ובברכת מודים בתחלתה ובסופה. כשאומר ברוך בתחילת הברכה הראשונה של שמונה עשרה כורע בברכיו, וכשאומר אתה, משתחוה בראש כפוף. וקודם שאומר את השם, זוקף.

וכן יעשה בסיום הברכה הראשונה של שמונה עשרה כשיאמר ברוך אתה ה` מגן אברהם.

וכן במודים כורע ומשתחוה.

וכן כשגומר את ברכת מודים ואומר ברוך אתה ה` הטוב שמך ולך נאה להודות יעשה כמוזכר לעיל.

´לפני´ ה` שפתי תפתח, יש ללכת שלוש פסיעות קדימה למקום שבו את עומדת להתפלל, ויש להתחיל ברגל ימין.

אם את כבר עומדת במקומך יש לך ללכת שלוש פסיעות אחורה, כדי שתוכלי ללכת שלוש פסיעות קדימה

בסיום התפילה קודם שאומרים `עושה שלום במרומיו` יש לפסוע שלש פסיעות לאחור, בכפיפת ראש מעטה ולומר עושה שלום במרומיו כשראשך כפוף לצד שמאל, `הוא יעשה שלום עלינו` כשראשך לצד ימין, `ועל כל ישראל כשראשך ישר.

הספר הטוב ביותר ללימוד הוא קיצור שלחן ערוך המבאר באופן ברור ויסודי את עיקרי ההלכה, מומלץ ביותר ללמוד עם מי שכבר יודעת קצת וזה יקל עלייך מאוד, אם תרצי תוכלי להיעזר בנו במציאת חבירה כזאת. שלחי לנו מס` טלפון ונחזור אלייך בהקדם.

בהערכה ובברכת הצלחה,