שאלה בקשר למעשר

  • א' תמוז התשע"ו

שאלה

נשאלתי שאלה שלא ידעתי לתת עליה תשובה . מדוע במצוות מעשר אנו זורקים את המעשר ונאסרים באכילתו או לפחות בתרומתו לעניים , אם ידוע שכיום אין בית מקדש ואין כהנים ולויים בעבודתם ? אין זה עברה על בל תשחית? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

תורתינו הקדושה חייבה אותנו בתרומה גדולה שהיא קודש והיא לכהן, כמו כן יש להפריש מעשר ראשון שהוא ללוי וממנו הלוי מפריש עשירית לתת לכהן כקודש וכל שאר המעשר נשאר ללוי.

ללא הפרשות אלו אסור לאכול את הפירות והירקות כלל.

כל המעשר מותר לאכילה לכל ישראל וכן מותר לאכול בטומאה מלבד החלק ששייך לכהן שאסור באכילה לזרים וכן אסור לאכול בטומאה. מאחר וכולנו טמאי מתים ושאר טומאות אין לנו ברירה אלא להשמיד את כל התרומות שהם אכן קצת יותר מאחוז אחד מהיבול.

בהצלחה,