כספים

  • א' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, הנני מקלידה לפרנסתי עבודות,סיכמתי עם לקוחה על סכום מסוים שכולל- הקלדת העבודה ותיקונים אם יש צורך, ולרוב יש צורך בתיקונים. הסכימה איתי על הסכום והתחלתי בעבודה. אחרי שסיימתי להקליד העברתי לה את העבודה, ולאחר תקופה שהיא לא יצרה איתי קשר התקשרתי אליה בעצמי ואמרתי לה בזו הלשון- שאני אמורה ללדת עוד מעט ומה קורה עם העבודה שלה, אם היא צריכה תיקונים שתגיש לי אותם, אמרה שתחזור אלי ולא חזרה, אחרי חודשיים או שלושה חודשים היא יצרה איתי קשר וספרה לי שהיות ולא רצתה להפריע ליולדת היא העבירה את העבודה שלה לאישה אחרת שתעשה לה תיקונים בעבודה, האישה לקחה ממנה סך 70 ש"ח על התיקונים וכרגע היא רוצה להוריד ממני את הסכום הזה. השאלה אם באמת אני אמורה להוריד לה את הסכום הזה כיון שעל דעת עצמה הלכה ושלמה לאישה אחרת, במיוחד שהדגשתי לה שאני עושה תיקונים ולוקחת על עצמי את האחריות על העבודה שלה ולא צריך לעניין אותה שאני לפני/אחרי לידה. באמת חיכיתי שהיא תחזור אלי לתיקונים אבל חוץ מפעם אחת יותר לא התקשרתי לשאול אותה על העבודה (זה התפקיד שלה) תודה וכו"ט.

תשובה

שלום וברכה

אינה יכולה להוריד לך כלום מלבד סכופ פעוט שהית מורידה מעצמך כאשר היית מקבלת עבודה ללא אחריות.